2015. július 5., vasárnap

Ízelítők

Hola! :)



     
     Sajnos nem bírtam megállni, hogy ne osszak meg veletek néhány dolgot a már most az írásaimmal kapcsolatban, valamint, tekintve, hogy eléggé megszaporodtak a novellák  nem mintha ez olyan nagy baj lenne, sőt! – a Novellák című mappámban a laptopomon, így arra gondoltam, talán szívesen olvasnátok egy rövidebb irományt is a tollamból. :)
     Mielőtt belekezdenék a "mesélésbe", szeretném megköszönni, hogy már most ennyien támogattok. Óriási szó nekem a négy feliratkozó, a kedves komment egy számomra nagyon kedves bloggerinától, a kedves szavak a chatben, és természetesen a pipák, amiket nem sajnáltok használni, miután végigolvastátok a bejegyzést. Nagyon hálás vagyok Nektek!

     Ez a rövidke történet az Európai álom címet kapta, s hűen tükrözi sok mai ember életét. Sajnos a fő téma elég szomorú, legalábbis számomra az, hiszen sokan nem tolerálják azt, hogy külföldi menekültek telepedjenek le az országukban. A novella tehát erről szól, vagyis az illegálisan határokat átlépő menekültekről, akik családjukat, pénzüket, mindenüket hátrahagyva indultak el egy szebb élet reményében. Remélem, elnyeri a tetszéseteket majd. Mivel bár nagyon izgatott vagyok még a bloggal kapcsolatban és legszívesebben mindent megosztanék veletek, mégis szabtam egy határt, nehogy hirtelen elfogyjanak az irományaim. :) A novella, amelynek focista főszereplője maradjon titokban, tehát a héten, szerdán, vagyis július 8-án kerül fel majd a Breathe-re. 


Európai álom
/részlet/
    
Óvatosan lefejti a mögötte békésen alvó férfi izmos karjait oldaláról, majd nesztelenül kikel az ágyból. Belebújik az ágya végébe helyezett selyem köntösbe, majd kilépked a félhomályban álló nappaliba. Kíváncsian kerüli meg a konyhaasztalt, amelyre egy fehér dobozt helyeztek. Bélyeg és dőltbetűs, elegáns írás díszeleg a sarkában. Összevont szemöldökkel olvassa el a beszűrődő fényben nevét és címét, majd a félelem apró jeleivel telve nyúl a csomag felé, és finoman leszakítja a fehér csomagolópapírt. Egy hasonló dobozt talál a csomagolás mögött.

     Leül az asztalhoz, lábát felhúzza teste elé, és körülölelve vékony karjaival térdét, felnyitja a küldeményt. A fedelet az asztalon odébb tolja, majd belenéz a dobozba. Képek, régi, megkopott levelek, néhány apróbb emlék, amelyet valaha egy ember minden kincsénél többre tartott. Értetlenül nézi a sok papírt, majd végül kiemel egy levelet és egy képet a többi közül. Érzi, ahogy kifut a vér az arcából, szája kiszárad és feje zúgni kezd. A levelet anyjának címezték, Mumbaiból, Dubaiba. Édesapja szálkás, kesze-kusza betűit fedezi fel a szavakban.

4 megjegyzés:

  1. Már most imádom és epekedve várom a szerdát. :)
    Úgy érzem, ez a blogod is csodálatos lesz, amit a fejléc és az oldal egész külseje is hűen tükröz...

    Puszi, Lea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lea!
      Két okból is nagyon örülök; mert tetszik Neked a történet, amit már én is nagyon várok, hogy megoszthassam, és hogy elnyerte a design is a tetszésedet! :)
      Puszillak,
      Adriana

      Törlés
  2. Édes Egyetlenem!

    Titkon reméltem, hogy hamarosan érkezik egy újabb bejegyzés és nagyon örültem, mikor este feljöttem, hogy írtál nekünk! Ez a novella már csak a téma miatt is érdekesnek hangzik, tetszik, hogy ilyen globális méretű problémával foglalkozol, kíváncsian várom a novellát! Az ízelítőből tekintve csodás lesz! :)

    Ölel,
    Skyler

    VálaszTörlés
  3. Drága Skylerem! ♥

    Még nem bírok magammal és a tudattal, hogy ide bármikor, bármit írhatok, ezért talán az elkövetkező időkben lesz is még bejegyzés szép számmal. :D Csak attól félek, hogy a fáradtságos munkvával megírt novellák megcsappannak, ha minden héten feltöltök egyet, így az különleges alkalmakra lesz tartogatva, vagy amikor csak kedveskedni szeretnék valamivel nektek. :3
    Csókollak,
    Adriana

    VálaszTörlés